Case Study #43

Kundsegment: Allmänbelysning - Retrofit
Omfattning:
Flertal installationer
Geografiskt: Malmö


Beskrivning:

Malmö/Sturup flygplats har ett stort antal belysningsarmaturer i sina undertak. Med stigande ålder på armaturerna, i huvudsak lysrörsarmaturer T5, och därmed ökat servicebehov sökte ansvariga efter lösningar för att minska servicebehovet och samtidigt även kunna minska energiförbrukningen. Att i samband med detta kunna öka belysningskomforten var ett önskemål.

Masterlite tillfrågades utifrån tidigare projekt på bl.a Arlanda samt en lång erfarenhet av så kallade ”retrofit lösningar” för uppgradering av befintliga belysningsanläggningar i bland annat köpcentra och kontor.

Swedavia önskade att behålla befintliga armaturhus och raster och därmed befintliga elinstallationer. Detta skulle ge minsta möjliga miljöpåverkan och en mycket kostnadseffektiv lösning.

Masterlite konstruerade energisnåla LEDinsatser med den senaste LEDtekniken från Osram.

Noggrann utvärdering och verifiering av komponenterna banade väg för en trygg installation ur godkännandeperspektiv, framför allt EMC.

Ett bra exempel på att Masterlites konstruktions- och produktionskapacitet, med möjlighet till snabb omställning, möjliggör anpassningar till befintliga enheter.

Case Study #43

View the embedded image gallery online at:
https://masterlite.se/case-studies/case-study-43#sigProIda03ecdf5e4